Genomineerd voor Schoonmaker van het Jaar-verkiezing

24 augustus 2015

Jaarlijks wordt door de Golden Service Awards de verkiezing van Schoonmaker van het Jaar in Nederland en België georganiseerd. De Golden Service Awards bekronen opmerkelijke prestaties in de schoonmaaksector. De bedoeling van de Golden Service Awards is een bijdrage te leveren aan de kwaliteit binnen deze sector. Een stimulans in het kwaliteitsbewustzijn van leveranciers en opdrachtgevers! Aanmelding staat open voor alle schoonmaakbedrijven (van klein tot groot) en eigen schoonmaakdiensten van organisaties/instellingen.

 

Dit jaar heeft Victoria samen met haar opdrachtgever Vrije Universiteit Amsterdam de kandidaat Baghdad el Habri voorgedragen voor deze titel. Baghdad is een zeer pro-actieve medewerker van onze schoonmaakorganisatie. Sinds 2011 werkzaam bij Victoria en bij ons binnengekomen via een overname conform artikel 38. Baghdad is sinds 1992 actief in de schoonmaakbranche. Binnen Victoria is hij werkzaam op een tweetal projecten van de Vrije Universiteit Amsterdam, te weten VU Sportcentrum en VU Cultureel Centrum Griffioen.

 

Baghdad is in het bezit van het SVS-diploma schoonmaak en heeft de opleiding Vloeronderhoud met een diploma afgesloten via opleider Ulteam. Daarnaast heeft Baghdad afgelopen jaar met veel inzet en motivatie deelgenomen aan de interne training Resultaatgericht Vloeronderhoud. Deze innovatie, samenwerking tussen VU, Victoria, Gom en CSG is beloond met de Best Practise Award 2014.

 

Baghdad is zeer betrokken bij het reilen en zeilen op de VU, met name op de projecten waar hij werkzaam is. Hij onderhoud uitstekende contacten met de gebouwbeheerders en maakt schoon met zijn ogen. Met name in het Cultureel Centrum heeft hij eigenhandig het schoonmaakwerkprogramma omgezet naar een resultaatgerichte handelingswijze. Zelfstandig beoordeeld Baghdad welke zalen zijn verhuurd en welke ruimten dus die dag schoongemaakt dienen te worden.Op het Sportcentrum werkt Baghdad samen met een collega. Het geleerde op de cursussen vloeronderhoud deelt hij dan ook met zijn collega.Voor de rest is Baghdad zeer betrokken met de lokaties waar hij werkzaam is. Hij signaleert de pieken in gebruik van de gebouwen en handelt hiernaar. Dagelijks heeft hij ook contact met de opdrachtgevers om samen te komen tot een goed schoonmaakplan en dus tot schone gebouwen en tevreden gebruikers.

 

Viermaal per jaar worden de gebouwen van de VU geïnspecteerd door een onafhankelijke intermediair op basis van de VSR-methodiek. Uiteraard wil Baghdad hier altijd bij aanwezig zijn, niet alleen om te kijken, maar ook om uitleg te geven, maar nog belangrijker, de geconstateerde verstoringen direct te verhelpen. Zijn microvezeldoek heeft hij dan ook standaard in zijn hand gedurende de inspectie.

 

Voor de titel Schoonmaker van het jaar 2015 Nederland zijn maar liefst 94 kandidaten aangemeld. De onaghankelijke jury is op basis van de vraag “Waarom verdient hij of zij de titel” gekomen tot een selectie van een top 20. Wij zijn enorm trots dat Baghdad el Habri, volgens de jury in bezit van tal van goede eigenschappen, bij het selecte gezelschap top-20-kandidaten behoort.

 

Op 1 september wordt de top 5 voor Nederland en de top 5 voor België bekendgemaakt. De titel Schoonmaker van het jaar 2015 zal tijdens een feestelijke bijeenkomst worden bekendgemaakt op 18 november.

Volg ons op social media

© Victoria Schoonmaakbedrijf