Pieter Grootjes over #ddvds2021

31 mei 2021

 “Hét moment om extra aandacht te geven aan je medewerkers”

Waarom doen jullie mee aan De Dag van de Schoonmaker? Dat is de enige vraag die de organisatie van vrijwilligers stelt aan een (nieuw) deelnemend en overtuigd schoonmaakbedrijf of -dienst. “De Dag van de Schoonmaker is hét moment om extra aandacht te geven aan je medewerkers. Belangrijk en goed om mensen centraal te stellen en als branche collectief schoonmaak uit te dragen”, reageert Pieter Grootjes, directeur-eigenaar van Victoria Schoonmaak uit Alkmaar. De ruim 800 Victorianen kunnen uitkijken naar een waardevolle dag met een duurzaam en praktisch cadeau, dat zij persoonlijk krijgen overhandigd van hun rayonmanager én een persoonlijke note van de directie. Op dinsdag 15 juni!

“Ik ben 41 jaar, maar ben al 26 jaar in de schoonmaak actief, op m’n 15 e gestart als schoonmaker”, vertelt Pieter. “Ik merk altijd dat we te bescheiden zijn. Als schoonmakers doen we in de luwte ons werk. Dat is jammer, want hygiëne is belangrijk, juist door de coronapandemie is dat gebleken. Die bescheidenheid, die schroom moeten we van ons afwerpen. We zeggen tegen onze medewerkers: ‘laat je zien, communiceer met je eindgebruikers’. Ik vind initiatieven als De Dag van de Schoonmaker daarom echt heel belangrijk.”

De ruim 800 schoonmakers van Victoria Schoonmaak werken in de provincies Noord-Holland, Flevoland, Utrecht en Zuid-Holland. “Ook in coronatijd hebben we onze mensen centraal gesteld, want de wereld werd in rap tempo anders. We hebben intern veel gecommuniceerd over deze veranderingen en wat er van ons als bedrijf en van onze Victorianen werd verwacht. Hygiëne is nog nooit zo belangrijk geweest. Dat moeten we vasthouden. Het is aan ons om de waarde van schoonmaak uit te leggen en uit te stralen. Met De Dag van de Schoonmaker zetten we schoonmaak als branche collectief op de kaart, een goed initiatief. Wij doen met veel enthousiasme mee!”

Volg ons op social media

© Victoria Schoonmaakbedrijf